Grupping kinderen 1912 Uittreksel BR

Introductie Algemeen Stambomen Gastenboek

Nieuws / News Contact Links
Grupping
Verhoeven
van de(n) Puttelaar
Morel(l)
Creyghton/Creijghton
Koster-Wester
Borkink/Menkveld
Ensink
Bottelier

Voor het maken van deze website heb ik vele uren achter, of liever vóór de computer doorgebracht. Voor het verzamelen van de genealogische informatie ook vele uren in de archieven en in toenemende mate via de computer in de digitale bronbewerkingen op het Internet, waaronder de belangrijkste het Genlias systeem van het Nationaal Archief is. Maar veel van die informatie heb ik ook verkregen via familieleden of van collega-genealogen.

 Graag wil ik vanaf deze plaats iedereen bedanken, die op enigerlei wijze aan de inhoud van deze website heeft bijgedragen. Het is niet mogelijk om iedereen hier apart vermelden, Maar op de afzonderlijke pagina's is concreet aandacht gegeven aan de individuele bijdragen.


http://www.microsoft.com/frontpage/

Gebaseerd op thema's van
  Paul Vineburg en PixelPixie.

Website het best te bekijken in:
1024x768 and full colour.
 

Uw webmaster
Laatste wijziging: 29-06-06 20:25
 


Overzicht van al het Nieuws / All the News               

29 juni 2006

Veel aanvullingen op de Ensink genealogie ingevoerd. Inclusief een gecorrigeerd en aangevuld Ensink parenteel. Tevens de beloofde Ensink/Barendsma/Bijlsma kwartierstaat van de kinderen van Bernard Ensink en Grietje Barendsma in zowel tekst (HTML) vorm als in grafische vorm (in PDF-formaat. Kom regelmatig eens kijken op de Ensink pagina.

17 maart 2006

Veel achterstallige aanvullingen op de Ensink genealogie ingevoerd. Dus een compleet gewijzigd Ensink parenteel. Kom dus af en toe kijken op de Ensink pagina. Binnenkort (april) ook een interessante kwartierstaat.

7 februari 2006

Veel wijzigingen in de Creyghton genealogie. Met name interessant is een eerste concept van het boek "People of the Rocky Homeland" van wijlen James H. Creighton over de geschiedenis van de wereldwijde Creighton/Crichton familie. Met een speciaal hoofdstuk over de Nederlandse Creyghton Branch. Gerealiseerd door zijn zus Susan Creighton-Curtiss, i.s.m. onze Nederlandse Creyghton groep. Kijk verder op de Creyghton/Morel pagina.

17 november 2005

De afgelopen dagen veel wijzigingen op de Creyghton-Morel Homepage. Daaronder o.a. de vernieuwde en aangevulde parentelen van Jacobus Creyghton en Josephus Morel(l). Alle mensen die daarvoor mutaties aanleverden onze hartelijke dank. Verder zijn een paar leuke verhalen toegevoegd over:

Heeft u andere interessante verhalen en/of plaatjes, geef die dan door aan Ingrid, Joep of Jos.

22 oktober 2005

Aangevuld en gecorrigeerd Morel-parenteel. Hoofdzakelijk op basis van door Peter Groen aangeleverd gegevens over het nageslacht van Anna Maria Morell. Met hartelijke dank aan Peter Groen. Kijk verder op de Creyghton/Morel pagina.

16 oktober 2005

Verdere verbeteringen van de Ensink genealogie. Gaat nu terug tot ca 1560 met het echtpaar Hendrik en Merrye Engsink in Klein Drien bij Oldenzaal. Wederom met dank aan Maria Vörding.

2 oktober 2005

Grondige sanering en aanvulling van de informatie over de ENSINK familie, op basis van met name gegevens van Maria Vörding uit Hengelo. Kijk op de Ensink pagina. Maria is ook bezig met een boek over de gehele Ensink familie. Een klein boekje over de oudste generaties is al beschikbaar. Tel.: 074 - 2914962.

22 februari 2005

Een eerste concept van het pronkstuk van deze website toegevoegd: de kwartierstaat van onze kleinkinderen Marit en Camiel Koster. Kijk op de Koster-Wester pagina.

Tevens nieuwe versies van de Koster, Wester, Reimering en Rotgans parentelen ingevoegd en en paar storende navigatiefoutjes verbeterd.

20 februari 2005

Een aantal van de informatie-pagina's is behoorlijk vernieuwd, o.a. de Grupping en Borkingh pagina's:                 

 • de Borkingh pagina: alle parentelen vernieuwd en de begeleidende tekst aangepast aan de huidige kennis van zaken.
   
 • N.B. On frequent demand we are working on a translation of the introductory text on the Borkingh page. I hope this will give you a better idea of the history and the structure of the family. Please take a look at the page. The ancestors (kwartierstaat) and descendants (parenteel) reports will remain in Dutch. However, because these lists are highly structured and contain an index, I suppose one can easily interpret the reports and don't need a translation?
  For additional comments or wishes, please use the Guestboek (Gastenboek).

   
 • de Grupping pagina: alle parentelen vernieuwd, naar de laatste stand van mijn informatie. Ontbreken er nog (klein)kinderen of specifieke informatie over andere personen, geef dat dan s.v.p. door, bij voorkeur via e-mail. Tevens de introductie-tekst aangevuld en gewijzigd naar de laatste stand van de kennis.
   
 • Het ontbrekende hoofdstuk over de geschiedenis van de Zuid-Afrikaanse tak zal ook zo spoedig mogelijk worden toegevoegd. De genealogische gegevens staan uiteraard al in de Grupping-parenteel.
   
 • N.B. For the Grupping page too: on frequent demand we are working on an English  translation of the introductory text on the Grupping page. I hope this will give you a better idea of the history and the structure of the Grupping family. Please take a look at the page. The ancestors (kwartierstaat) and descendants (parenteel) reports will remain in Dutch. But because they are highly structured, with an index, I suppose you can easily interpret them and don't really need a translation? It's not ready yet, so please have a little patience.
  For additional comments or wishes, please use the Guestboek (Gastenboek).

1 februari 2005

Gastenboek toegevoegd van A-free-Guestbook.com. Klik op de link in de navigatiebalk.
Bekijk het gastenboek en geef hier zelf uw mening of stel uw vraag. Ben benieuwd of het werkt.

Tevens de Creyghton/Morel kwartierstaat herzien en aangevuld.

30 januari 2005

Vandaag een Ensink parenteel op mijn homepage gezet en een koppeling toegevoegd op de betreffend Ensink pagina. Met grote dank aan Maria Vörding uit Hengelo (Ov), die (al weer geruime tijd geleden) een belangrijk deel van de informatie heeft geleverd. Inmiddels begrijp ik dat zij en de andere Ensink genealogen ook niet stil heeft gezeten, dus misschien kunnen we het parenteel binnenkort aanzienlijk uitbreiden?

25 januari 2005

Op de meeste pagina's is nu een link gemaakt met de reeds op het internet aanwezige informatie over de meeste families. Ook is een koppeling  naar Nedstat toegevoegd voor informatie te krijgen over het verkeer naar de website.

20 januari 2005

Eerste concept van de Grupping Stamboom Pagina's op het Internet. Een groot deel van de genealogische informatie over mijn voorouders, die van mijn echtgenote, mijn schoonzoon en een aantal zwagers en neven en nichten was reeds in een of andere vorm op het Internet geplaatst. Functioneel en inhoudelijk wel goed, maar wel een beetje een rommeltje en niet erg toegankelijk. Met ingang van vandaag ga ik aan de slag om daar verbetering in te brengen.

Als u hier bent beland, vindt u momenteel alleen nog de nieuwe structuur, lay-out en overzicht, maar nog weinig inhoudelijks. Daarvoor dienen nog links te worden toegevoegd op de pagina's naar de reeds aanwezige verhalen, parentelen, kwartierstaten en plaatjes. Daar komen er binnenkort nog een paar koppelingen bij naar o.a. de Ensink en Bottelier families en ook andere bestaande bestanden zullen nog wat aangevuld en verbeterd worden.

In de loop van de komende maanden hoop ik echter één voor één alle pagina's in de nieuwe website onder te brengen. Kom daarom regelmatig even kijken hoe het ermee staat. Ook een gastenboek staat op de wenslijst. Maar op de Contact pagina kunt u wel vinden hoe u me nu kunt bereiken. Veel plezier.

'Jos Grupping

 

 
Overasselt
The Netherlands

Voor uitgebreid Nieuws (for extended News), zie:

Nieuws / News29 juni 2006

Herzien en aangevuld ENSINK parenteel met veel nieuwe gegevens.

 

Tevens toegevoegd een Ensink/Barendsma/Bijlsma kwartierstaat in zowel HTML tekstvorm als in grafische versie als PDF.

17 maart 2006

Nieuw ENSINK parenteel.  

7 februari 2006

Wijzigingen/toevoegingen op de Creyghton-Morel Homepage. Een eerste concept van het boek "People of the Rocky Homeland"van wijlen James H. Creighton.

17 november 2005

Wijzigingen/toevoegingen op de Creyghton-Morel Homepage. Zie de Nieuws pagina voor details.

22 oktober 2005

Op basis van voornamelijk gegevens van Peter Groen is de Morel parenteel verder aangevuld.

2 oktober 2005

Op basis van gegevens van Maria Vörding is de infomatie over de Ensink familie gecorrigeerd en uiitgebreid.  Kijk op de Ensink pagina.

22 februari 2005

Een eerste concept van het pronkstuk van deze website toegevoegd:
de kwartierstaat van onze kleinkinderen Marit en Camiel Koster. Kijk op de
Koster-Wester pagina.

20 februari 2005

Grupping pagina vernieuwd met nieuw addendum op de "Grupping KRONIEK". O.a. met nieuwe inleiding en nieuwe parentelen
(new descendant charts).

Borkink pagina vernieuwd, met aangevulde parentelen (new descendant charts).

We are working on a translation of the
Borkink and Grupping pages in English!

1 februari 2005

Gastenboek toegevoegd, van A-free-Guestbook:
www.a-free-guestbook.com. Bekijk het gastenboek en geef hier zelf uw mening of stel uw vraag.
Guestbook.

20 januari 2005

Eerste concept van de Grupping Stamboom Pagina's op het Internet. 

 
 
 

De Grupping Genealogie Pagina's
Website © Jos Grupping 2004 ( jos@grupping.nl )