Grupping kinderen 1912 Uittreksel BR

Introductie Algemeen Stambomen Gastenboek

Nieuws / News Contact Links
Grupping kwartier
Grupping parenteel
Grupping
Verhoeven
v.d.Puttelaar
Morel
Creyghton
Koster/Wester
Borkink etc.
Ensink
Bottelier

http://www.microsoft.com/frontpage/

Gebaseerd op thema's van
  Paul Vineburg en PixelPixie.

Website het best te bekijken in:
1024x768 and full colour.
 

Laatste wijziging: 10-03-05 16:28

 

De Grupping familie

Deze pagina is nog in bewerking.

Onderaan deze pagina vindt u een link naar de bestaande Grupping pagina, met een addendum op de "Kroniek van het Geslacht Grupping". Daarin staat o.a. de geschiedenis van onze afstamming van een Gruppen familie uit Wietmarschen met de verklaring van de oorsprong van de naam Verder vindt u daar de gedetailleerde Gruppen en Grupping parentelen en een Grupping kwartierstaat.

In september 1996 is de "Kroniek van het (Amsterdamse) Geslacht Grupping" verschenen.  Samengesteld ter gelegenheid van de 4e familiereünie. Met bijdragen van Theo Grupping, Nol Grupping, Trees Grupping, Johan (Jappie) Grupping, Ruud Terlingen, Willy Terlingen-Nanninga,  Kees Tulleken, Milou Lapidaire-Savalle, Truus Mayer- van Warmerdam, Jan van Warmerdam, Els Heuvingh-Bottelier, Steef Bottelier, Ivo Grupping en Maike Koster-Grupping, onder eindredactie van Jos Grupping. Exemplaren van die Grupping kroniek zijn o.a. aanwezig bij het CBG, de NGV en in het Gemeentearchief van Amsterdam. Zie omslag hieronder.
 


De Grupping Kroniek is ook gerecenseerd in het kwartaalblad van het CBG (Centraal Bureau voor de Genealogie). Op genealogisch gebied werd het nogal "afgekraakt", maar verder werd het beoordeeld als een "ontroerende en interessante beschrijving van 5 generaties van een echte Amsterdamse familie". De negatieve beoordeling van de genealogische inhoud was terecht, zowel in kwantitatieve als kwalitatieve zin. Het waren ook mijn eerste schreden op dat gebied.

De informatie ging ook niet verder terug dat tot ene Anthony Gruppen uit Wietmarschen in Duitsland, die in 1775 naar Amsterdam komt en daar trouwt met Dina Smink uit Delden, Samen krijgen ze 5 kinderen, waarvan de derde en volgende in het doopboek worden ingeschreven onder de naam Grupping! Onder die naam is het nageslacht van Anthony en Dina verder bekend. Inmiddels is de genealogie van de Grupping familie  verder onderzocht en reikt onze kennis tot vóór 1500.Wij blijken af te stammen van een Gruppen/Grüppen familie uit het kloosterplaatsje Wietmarschen in Duitsland, niet ver over de Nederlandse grens in het Graafschap Bentheim.

Deze informatie is weergegeven in een Addendum op de Grupping Kroniek, dat op de aparte Grupping pagina is opgenomen. Dat we zo ver terug hebben kunnen komen is vooral  te danken aan de aanwezigheid van eeuwenoude kloostergeschriften in Wietmarschen. En dankzij de medewerking van een aantal Duitse genealogen: Reinhard Cloppenburg uit Meppen, Rolf Süwolto uit Salzkotten bij Paderborn en Theodor Davina uit Nordhorn. Daarvoor onze hartelijke dank.

Voor verdere informatie zie de  Grupping Pagina.        

In de Grupping Kroniek ontbrak ook bijna alle informatie over de Zuid-Afrikaanse tak van de familie, waarmee alle contact was verloren. Dat contact in inmiddels hersteld. Op de Grupping pagina zal ook het ontbrekende Zuid-Afrikaanse hoofdstuk van de Kroniek worden opgenomen.

Jos Grupping
 

 
 
Overasselt
The Netherlands

Voor uitgebreid Nieuws (for extended News), zie:

Nieuws / News29 juni 2006

Herzien en aangevuld ENSINK parenteel met veel nieuwe gegevens.

 

Tevens toegevoegd een Ensink/Barendsma/Bijlsma kwartierstaat in zowel HTML tekstvorm als in grafische versie als PDF.

17 maart 2006

Nieuw ENSINK parenteel.  

7 februari 2006

Wijzigingen/toevoegingen op de Creyghton-Morel Homepage. Een eerste concept van het boek "People of the Rocky Homeland"van wijlen James H. Creighton.

17 november 2005

Wijzigingen/toevoegingen op de Creyghton-Morel Homepage. Zie de Nieuws pagina voor details.

22 oktober 2005

Op basis van voornamelijk gegevens van Peter Groen is de Morel parenteel verder aangevuld.

2 oktober 2005

Op basis van gegevens van Maria Vörding is de infomatie over de Ensink familie gecorrigeerd en uiitgebreid.  Kijk op de Ensink pagina.

22 februari 2005

Een eerste concept van het pronkstuk van deze website toegevoegd:
de kwartierstaat van onze kleinkinderen Marit en Camiel Koster. Kijk op de
Koster-Wester pagina.

20 februari 2005

Grupping pagina vernieuwd met nieuw addendum op de "Grupping KRONIEK". O.a. met nieuwe inleiding en nieuwe parentelen
(new descendant charts).

Borkink pagina vernieuwd, met aangevulde parentelen (new descendant charts).

We are working on a translation of the
Borkink and Grupping pages in English!

1 februari 2005

Gastenboek toegevoegd, van A-free-Guestbook:
www.a-free-guestbook.com. Bekijk het gastenboek en geef hier zelf uw mening of stel uw vraag.
Guestbook.

20 januari 2005

Eerste concept van de Grupping Stamboom Pagina's op het Internet. 

 
 
 

De Grupping Genealogie Pagina's
Website © Jos Grupping 2004 ( jos@grupping.nl )